Index Vakbarát Hírportál

A legvékonyabb laptoppal jön az Acer

2012. április 5., csütörtök 15:49

Június elején érkezik Magyarországra a világ legvékonyabb laptopja – ekkortól kezdi el itthon is árulni az Acer az Aspire S5-öt. A cég bemutatta a tavasztól kapható termékeit, melyek között van alsó- és felsőkategóriás laptop, tablet és monitor.

Az Acer teljesen megújítja termékeit, új dizájn felé mozdultak, elfelejtik a fekete és szögletes gépeket. Erre azért volt szükség, mert a felhasználóknak ez volt az igénye, színesebb, szebb, letisztultabb formákat szerettek volna.

A csúcsmodell

A felsőkategóriás termékek közé tartozik az Aspire S5-re keresztelt notebook, mely az idei Las Vegas-i CES-en elnyerte a legvékonyabb laptop díjat alig 15 milliméteres vastagságával. Az egész gépre egyébként ez a törékenység a jellemző, papírvékony kijelzője 13,3 inches és az egész gép súlya 1,35 kilogramm. Fekete színű, magnézium-alumínium ötvözet a fedél és a kéztámasz.

Ennek a gépnek és a többi felsőkategóriás gépnek van egy úgynevezett Acer Green Instant On funkciója is, mely eltárolja a gép lecsukása előtti utolsó adatokat, így 1,5 másodperc alatt képes felállni alvó üzemmódból. Az Always Connect nevű funkció pedig lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy multimédiás anyagaikat és adataikat összes eszközükön képesek legyenek kezelni bárhol, bármikor, még alvó állapotban is. Még egy adat tartozik ide, a gép ötven napig képes alvó állapotban eltárolni az adatokat, ha tehát ennyi ideig nem kapcsoljuk be a laptopot, akkor sem kell újraindítani.

A legvékonyabb laptop címhez egy trükkhöz folyamodott az Acer, az S5-ösön nem látszanak a portok, csatlakozó panelek, ezeket egy gombbal lehet előhívni úgy, hogy a laptop hátulja lenyílik. Másik erőssége lehet az akkumulátora, ami 6,5 óráig bírja egy feltöltéssel és az ígéretek szerint ez az idő nem változik jelentősen három év használat alatt sem.

Felsőközép kategória

Megújult az S3-as sorozata is az Acernek, de itt nem cserélték le teljesen a tavaly bemutatott modellt, csak javítottak rajta: fémvázat kapott, karcsúbb és könnyebb lett. Az M3-as sorozat szintén vékonyabb, mint elődei – ez amúgy a Timeline sorozat egy újabb darabja, de fémvázas háza robusztus is, bírja a gyűrődést.

Nyolc órás üzemidőt ígérnek, ezt három évig garantálja a cég. Nagyon sokféle konfiguráció kapható majd: a legújabb Intel processzorok lesznek a gépekben, választható SSD-vel és HDD-vel is (illetve mindegyikben van egy SSD az operációs rendszernek a gyors újraindulás miatt, ezt egészíti ki a háttértár).

A tömeggépek

A V3-as sorozatban vannak azok a gépek, melyek valószínűleg a legnépszerűbbek lesznek. Ezek a modellek a teljes palettát átfogják a legerősebb gépektől a gyengébb konfigurációkig minden megtalálható. Intel processzorokkal, 11,6-os, 14-es, 15,6 inches modellek, HDD-vel vagy SSD-vel, több színben kaphatók majd.

Rovatok