Index Vakbarát Hírportál

A Pinterest a harmadik legnépszerűbb közösségi oldal

2012. április 6., péntek 14:44

Tavaly év végén tűnt fel a Pinterest a tíz legnépszerűbb közösségi oldal között, sokan nem értették akkor, hogyan kerülhetett oda. Korábban mi is írtunk arról, mennyire gyorsan terjed a népszerűsége a nők Tumblr-eként is emlegetett fotógyűjtő és továbbosztó oldalnak. A Pinterest annyira népszerű lett, hogy mára már a harmadik legnépszerűbb közösségi oldal a Facebook és a Twitter mögött. Olyan szájtokat utasított maga mögé, mint a LinkedIn és a Tumblr, látogatottsága ötven százalékkal nőtt januárban és februárban.

Az oldalon töltött idő is jelentős, a felhasználók havonta 89 percet töltenek el a Pinteresten. Összehasonlításként, a Facebookon átlagosan 405 percet töltenek havonta a felhasználók.

A Pinterest népszerűségét mutatja, hogy máris megjelentek a klónok, amelyek megpóbálják meglovagolni a sikert. Ilyenek például az utazásra koncentráló oldalak, mint a Trippy, a Wanderfly, és a Gtrot, vagy a férfiakat megszólító Manteresting és a Gentlemint, illetve már pornóváltozata is van, a Snatchly.

Rovatok