Index Vakbarát Hírportál

El akarták lopni a Samsungtól az AMOLED technológiát

2012. április 6., péntek 10:19

Dél-Koreában letartóztattak tizenegy embert ipari kémkedés miatt. A Yonhap News Agency jelentése szerint a Samsung Mobile Display korábbi és mostani munkatársait vették őrizetbe. A gyanúsítottak mind részt vettek az AMOLED technológia kifejlesztésében, köztük egy 46 éves fejlesztő, aki a vádak szerint 170 ezer dollárnak megfelelő wont fogadott el egy helyi rivális cégtől. Cserébe ipari titkokat adott át a technológiával kapcsolatban.

A dolgozó részt vett az AMOLED panelek kifejlesztésében és nagyon nem tetszett neki, amikor novemberben nem léptették elő vezető pozícióba. Eztuán ment át a rivális céghez. A hatóságok szerint ezen kívül sikertelenül próbálta átadni az információt egy kínai kijelzőket gyártó cégnek is.

Iparági elemzők szerint a szóban forgó technológia segíthetne a Samsungnak piacvezető pozícióba kerülni az AMOLED tévék piacán, ami akár 80 milliárd dollárt is érhet.

Jó negyedévet zártak

Az előrejelzések szerint a Samsung igen erős negyedévet zárt, bevétele 39 milliárd dollár körüli lehet, nyeresége pedig 5,1 milliárd dollár. A számok kisebbek, mint a 2011-es utolsó negyedév, de senki nem számított arra, hogy a karácsonyi szezon utáni negyedévben megismétlik azt az időszakot.

Az előrejelzések jobb eredményeket mutatnak, mint az egy évvel ezelőtti nyereség, részben annak köszönhetően, hogy több mint ötmillió Galaxy Note-ot adtak el.

Rovatok