Index Vakbarát Hírportál

Titkosszolgálatokra támadt az Anonymous

2012. április 17., kedd 10:31

Túlterheléses támadást indítottak az Anonymous hekkercsoport tagjai az Egyesült Királyság biztonságért és bevándorlásért felelős állami hivatala, a Home Office és a titkosszolgálat (MI6) weboldala ellen.  Az Anonymous támadása nem volt túl sikeres, mindkét weblap hamar újraindult. Vasárnap kontinenst váltottak a hekkerek, és egy órára megfektették a CIA honlapját.

A támadások az Operation Trial at Home nevű akció részei, melyet egy angol, Richard O'Dwyer tervezett amerikai kiadatása ellen indítottak. O'Dwyer a TVShack.net nevű honlap alapítója, amely különböző adásokat rendszerezett. A weboldalon nem volt tartalom, minden link másik szolgáltatóra mutatott. Ennek ellenére most szerzőijog-sértések elkövetése miatt kell bíróság elé állnia, az USA pedig kéri a kiadatását, mivel a legtöbb jogsértő anyag tulajdonosa amerikai.

Egy másik művelet is folyamatban van, az Operation Defense keretében a CISPA ellen tiltakoznak a hekkerek. A törvénytervezet a jogvédők szerint is kikezdi az online magánéletet, mivel lehetővé tenné a cégeknek, hogy mindenféle következmény felhasználói adatokat cseréljelnek a kormánnyal és egymással. A múlt héten ezért támadták a Boeing, a TechAmerica és az USTelecom oldalait, most hétvégén pedig a brit kormány kommunikációs figyelőszolgálatát (GCHQ) vették célba.

Rovatok