Index Vakbarát Hírportál

Újra rekordot döntött a Microsoft forgalma

2012. április 20., péntek 11:16

Rekordnak számító, 17,41 milliárd dolláros forgalmat regisztrált a Microsoft a március végén lezárult negyedévben a cég friss pénzügyi gyorsjelentése szerint. A tavalyi év hasonló három hónapjához képest 6 százalékkal nőtt a cég bevétele. A nettó nyereség ebből 5,11 milliárd volt, ami viszont enyhe visszaesés a tavalyi 5,23-hoz képest.

A cég divíziói közül a hagyományoknak megfelelően ismét az üzleti szoftverekkel foglalkozó ág húzta legerősebben a vállalat szekerét, 5,81 milliárddal hozzájárulva a teljes forgalomhoz – itt az Office 2010 üzleti és magánfelhasználóknak szánt változatai jelentik a legfontosabb, aranytojást tojó tyúkot. Az operációs rendszerek divíziója 4,62 milliárdot hozott a konyhára, a zászlóshajó ezen a területen továbbra is a Windows 7, ami a cég felmérései szerint a világ asztali pécéinek már a 40 százalékán van ott. A szerverekkel foglalkozó divízió a harmadik erős oszlopa a Microsoftnak, itt 4,57 milliárd volt a forgalom, elsősorban az SQL Server és a System Center jóvoltából.

A kisebb divíziók közül a szórakoztatóipari (ez a gyakorlatban főleg az Xbox játékkonzolt takarja) 1,62 milliárdos forgalmat mutatott fel, az online üzletág pedig 707 milliót – igaz, itt a a végeredmény 300 milliós veszteség volt.

Steve Ballmer vezérigazgató izgalmasnak, és minden szempontból eredményesnek nevezte a lezárt negyedévet, és arról beszélt, hogy ez csak felvezetés volt a Microsoft idei legnagyobb durranásai, a Windows 8, és az új generációs Office piacra dobása előtt.

Rovatok