Index Vakbarát Hírportál

A befektetőket engeszteli a Groupon

2012. április 25., szerda 10:52

A Groupon arra készül, hogy két új tagot vegyen fel igazgatótanácsába, ezzel próbálják meg visszaállítani a befektetői bizalmat. A Bloomberg információi szerint pénzügyi vezetőket keresnek.

A közösségi vásárlással foglalkozó cég ezzel a befektetők által felmerült kritikára válaszol, mely szerint megtévesztette őket pénzügyi jelentésében, amit később megváltoztatott. Kiderült, hogy a Groupon tőzsdei cégként tett első nyilvános jelentése nem volt teljesen pontos, kiderült, hogy anyagi gondjaik vannak vásárlóknak járó visszatérítések miatt. Emiatt a cég részvényeinek értéke március 30 óta 35 százalékkal esett. Egyik részvényesük, Fan Zhang be is perelte őket, valamint több ügyvédi iroda jelezte, hogy erre készül.

Az új igazgatók tényleg hozhatnak némi bizalmat, olyan területeken lehetnek erősek, melyek most hiányosak a cégnél – kommentálta a hírt Edward Woo, az Ascendiant Capital Markets elemzője. Kell egy ember, aki megállítja őket, amikor hasonló dolgokra készülnek, mint amit eddig elkövettek tőzsdei cégként.

Az új igazgatókkal nyolctagú lesz az igazgatóság, melyben benne van az alapító, Andrew Mason, Eric Lefkofsky ügyvezető igazgató és a Starbucks alapító-vezérigazgatója, Howard Schultz.

Rovatok