Index Vakbarát Hírportál

Komoly per jöhet a Google ellen

2012. április 28., szombat 09:50

Az amerikai Federal Trade Commission (Szövetségi Kereskedelmi Bizottság) egy neves Washingtoni perképviselőt bízott meg azzal, hogy trösztellenes vizsgálatot indítson a Google Inc. ellen. Ez előrevetíthet egy pert is a világ legnagyobb keresőoldalát birtokló cége ellen – írta meg a Philly.com.

Az FTC Beth Wilkinsont kérte fel, aki arról ismert, hogy halálos ítéletet harcolt ki Timothy McVeigh, az oklahomai robbantó ügyében. A 49 Wilkinson még soha sem vesztett pert.

A Google júniusban hozta nyilvánosságra, hogy az FTC széleskörű trösztellenes vizsgálatot indított a cég üzleti gyakorlata ellen. A Bloomberg hírügynökség szerint az FTC arra hegyezi ki a vizsgálatot, hogy vajon a Google a kereséseknél igazságtalanul előnyben részesíti-e a saját vállalkozásait, és hogy a versenytársainak drágábban árulja-e a hirdetéseket.

A források szerint az ügynökség azt is vizsgálja, hogy a kaliforniai cég az Android operációs rendszer feletti irányítását arra használja-e, hogy elvegyék az okostelefon-használók kedvét a rivális cégek alkalmazásainak használatától.

Rovatok