Index Vakbarát Hírportál

Aranyérmes a hallatlan.hu jelnyelvtanító portál

2012. május 8., kedd 14:45

2012. április 26-tól 29-ig Kairóban rendezték meg a World Summit Award (WSA) díjátadó gálát, amelyen a Hallatlan.hu jelnyelvet népszerűsítő magyar internetes oldal aranyérmet kapott.

A World Summit Award a digitális tartalmak és infokommunikációs alkalmazások versenye, amelyen minden ország minden egyes kategóriában csak egy projektet nevezhet. A hazai zsűri a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) által meghirdetett eFestival nyertesei közül választotta ki a nyolc kategória magyar jelöltjeit - többek között a Hallatlan.hu-t is. A nemzetközi rangos megmérettetésre több száz, országonként előválogatott pályamű érkezett 105 országból.

A reklámszakemberekből, tanárokból, telekommunikációs szakemberekből, újságírókból és kutatókból álló zsűri 460 pályaművet bírált el Hongkongban. Nyolc napon át, három lépcsőben választották ki a nyolc kategória győzteseit, amelyek közül a Hallatlan.hu nyert e-befogadás kategóriában.

A portál olyan, a világon egyedülálló, többnyelvű online jelnyelvi szótár, amely a halló embereknek segít elsajátítani a magyar, angol, spanyol és német jelnyelvet. A weboldalon kvízek, keresztrejtvények és profin kivitelezett videóbetétek segítik a jelnyelv tanulását. A szótár nagyon fontos segítséget nyújt a siketekkel való mindennapos kommunikáció megkönnyítéséhez.

Az oldalon található jelkincstárat folyamatosan bővítik, a fórum pedig segíti a hallók és a siketek közötti akadálymentes kommunikációt. Az oldalon híranyagok is találhatók, amelyek jelnyelvi fordítással együtt tekinthetők meg.

Rovatok