Index Vakbarát Hírportál

Elektronikus pénztárcát indít a Mastercard

2012. május 8., kedd 08:30

A MasterCard bemutatta a saját elektronikus pénztárcáját, ami eleinte webshopokban fog felbukkanni egy jól azonosítható ikonként. A PayPass Tárca szolgáltatás felhasználói ugyanúgy tárolhatják majd a bankkártyáikat, mint a rivális PayPal szolgáltatásával, de a későbbiekben többféle fizetzési módszert használhatnak majd.

A PayPass márkanév eddig az érintés nélküli kártyák bolti termináljait jelölte, de a Mastercard háromféle fizetési módszerre kiterjeszti. A PayPass Tárca kezeli majd az NFC technológiával felszerelt okostelefonokat is (amikkel úgy fizethetünk, mint az érointés nélküli kártyákkal), illetve a mobilokon és táblagépeken futó szoftverek segítségével is vásárolhatunk majd. Az első lépésben azonban a böngészőben elérhető webshopokban lesz látható a PayPass ikonja.

A PayPass Tárca teljesen nyitott lesz, tehát nemcsak Mastercard bankkártyákat tudunk benne tárolni, hanem American Express, Visa és Discover típusúakat is. Más cégek, például távközlési vállalatok és bankok is nyújthatnak majd PayPass Tárca szolgáltatást, amennyiben megfelelnek a Mastercard által meghatározott technikai feltételeknek.

Első az internet

A webshopokban megjelenő PayPass Online egyszerű vásárlást tesz lehetővé, néhány kattintással kifizethetjük majd a megrendelt árut, nem kell minden alkalommal megadnunk a bankkártyánk adatait és a szállítási címet.

Sajnos - ahogy azt megszokhattuk - az új szolgáltatás elérhetősége eleinte a fejlett országkra, és azon belül is az angol nyelvterületre korlátozódik. A PayPass Tárca 2012 harmadik negyedévében indul az Egyesült Államokban, Kanadában, Nagy-Britanniában és Ausztráliában.

Rovatok