Index Vakbarát Hírportál

A vártnál nagyobb a Groupon nyeresége

2012. május 15., kedd 09:37

A vártnál jobb negyedéves eredményeket jelentett a Groupon, bevétele 559,3 millió dollár volt az első negyedben, 39,6 millió dollár működési nyereséggel. Ez volt a cég második nyilvános jelentése, amióta tőzsdére lépett.

A befektetők meghálálták a számokat, a cég részvényeinek értéke 18 százalékot ugrott a hírre. A Groupon tavaly még 117,1 millió dolláros veszteséget jelentett. Azóta főleg Észak-Amerikában teljesített jól a cég, a bevétel ott 75 százalékkal növekedett. Összesen százezer kereskedővel álltak kapcsolatban, és 1,5 millió kupont adtak el a negyedévben.

Az elemzők is erős negyedévet vártak és 530 millió dollár körüli bevételt, ezt túlszárnyalta végül a cég. Március végén a Groupon megváltoztatta első nyilvános jelentését, és 14,3 millióval csökkentett bevételt jelentett. A befektetők akkor meglepődtek ezen, és a cég részvényeinek az értéke mélyrepülésbe kezdett. A Groupon értéke a tőzsdére lépés első napján 17,8 milliárd dollár volt, ez a hét elejére 6 milliárd dollárra esett.

Rovatok