Index Vakbarát Hírportál

Amerikában már a boltokban is fizethetnek a neten

2012. május 27., vasárnap 21:54

15 áruházláncba, köztük olyan meghatározóakba, mint az Abercombie&Fitch hipszterruházati áruházba, vagy az Office Depot-ba és a Home Depot-ba, illetve az organikusételpiac egyik nagyágyújához, a Jamba Juice-ba telepít terminálokat a legelterjedtebb online fizetési szolgáltató, a PayPal. Azaz az amerikai vásárlók már a boltokban is a neten fizethetnek.

A PayPal vezére, David Marcus szerint a bolti online fizetés megkönyíti a vásárlók életét, amely úgyis "egyre inkább függ a technológiától, főleg, ha vásárlásról vagy fizetésről van szó".

A Daily Disruption értesülései szerint a PayPal az áruházláncok mellett még automatagyártókkal is megállapodott, így hamarosan étel- és italautómatákból is vásárolhatnak netes fizetéssel.

A fizetés módjáról a PayPal eddig annyit árult el, hogy nem lesz hozzá szükség a mostanában terjedőben levő NFC-csippekre, elég lesz egy alkalmazást telepíteni a telefonra, amivel ténylegesen a neten keresztül lehet fizetni. Így sem a vásárlóknak, sem az eladóknak nem kell drága eszközökbe beruházniuk.

Rovatok