Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas siker a Minecraft Xboxon

2012. május 27., vasárnap 15:14 | aznap frissítve

Larry Hryb, az Xbox Live közösségi menedzsere már korábban is célzott rá egy Twitter-bejegyzésben, hogy a hét második legnépszerűbb játéka az Xbox Live-on egy digitális formában megvásárolható Xbox Live Arcade játék lesz. Mostanra kiderült, hogy Hryb – vagy ahogy a játékosok ismerik: Major Nelson – a Minecraft Xbox 360-as portjáról beszélt, ami rövid idő alatt az Xbox Live Arcade történetének legnépszerűbb játékává vált.

Major Nelson megjegyezte, hogy az indie sikertörténetnek számító Minecraft konzolos átiratából egy hét alatt több mint egymilliót vásároltak, ez pedig rekordnak számít a szolgáltatás történetében. A legnépszerűbb online játékok listájára nagyon ritkán tudnak felkerülni olyan címek, amelyek kizárólag digitális, letölthető formában megvásárolhatók, a Minecraftnek azonban ez a bravúr is sikerült - annak ellenére is, hogy az átirat minősége számos ponton elmarad a PC-re készült eredeti kiadástól. Ezen a héten a Minecraftnél csak a Call of Duty: Modern Warfare 3-at játszották többen az Xbox Live-on.

A játék konzolos portjának sikerét mindenesetre már a megjelenés előtt borítékolni lehetett, különösen a PC-s változat népszerűségének ismeretében. Azt ugyanis már azelőtt több millió játékos vásárolta meg, hogy a végleges változat elkészült volna.

Rovatok