Index Vakbarát Hírportál

Két és fél millióért kelt el a különleges iPad

2012. május 29., kedd 21:12

Dupla dokkolócsatlakozóval szerelték azt az elsőszériás iPad-prototípust, amit 10 200 dollárért, azaz csaknem két és félmillió forintért adtak el hétfőn az ebayen. A 16 gigabájtos háttértárral szerelt iPaden az iOS 3.2-es bétája fut, valamint SwitchBoard is van rajta. Eladója az Ebayen számos fényképet is közölt az egyedi tabletről.

A két dokkolóport egyébként nem olyan meglepő húzás, az első iPad megjelenése előtt több kép is kiszivárgott az Apple-től, amiken a burkolaton még két csatlakozóhely volt látható, és az Apple egy korai tabletekre vonatkozó szabadalmában is dupla dokkoló szerepelt. Eladója szerint a most elkelt prototípus mindkét irányból tölthető és szinkronizálható, de az érintőkijelzője nem működik tökéletesen.

A második dokkolót sok felhasználó és fejlesztő hiányolja az iPadről, mert úgy kényelmesebben és sokoldalúbban lehetne használni álló és fekvő helyzetben is. Ugyanakkor a két dokkoló szembemenne az Apple egyszerűségre és letisztultságra törekvő terméktervezésével, így végső soron nem meglepő, hogy a végleges termékbe csak egy csatlakozó került bele.

Rovatok