Index Vakbarát Hírportál

Windows 8-as tableteket mutatnak be

2012. június 1., péntek 15:03

Az Acer, Toshiba és Asus a jövő héten mutatja be Windows 8 operációs rendszerű tabletjeit, ezekkel próbálva megtörni az Apple iPad egyeduralmát a piacon – értesült a Bloomberg. Az Acer hagyományos tableteket mutat be a Tajpejben lévő Computex kiállításon, a Toshiba tabletet és notebook szerű készüléket is prezentál, az Asus pedig a mostani Transformerhez hasonló, levehető billentyűzetes modellt mutat be.

Az éves Computex kiállításon fedik fel azokat a készülékeket, amelyeket az év második felében terveznek piacra dobni. Az idén a Computex a Microsofttal működik együtt, az esemény fő témája a régóta várt választ az iPadre és Androidra, ugyanis ezekkel az operációs rendszerekkel futó tabletek a piac 91 százalékát tudhatják magukénak.

A Winddows 8 ARM processzorokon fut, az Asus tabletjeiben Nvidia, Az Acernél Intel, a Toshibánál Texas Instrument csipekkel felszerelt processzorok lesznek.

Az előrejelzések szerint a tabletpiac évi hetven százalékkal növekszik 2015-ig, a hagyományos notebookok piaca évi nyolc százalékkal növekszik. Az Apple vezérigazgatója, Tim Cook például azt jósolja, hogy a nem is olyan távoli jövőben több tabletet fognak eladni, mint pc-t.

A Computexen bemutatott ARM-alapú tabletek az év második felében jelennek meg az üzletekben, de ekkor még csak limitált számban. A második, nagyobb hullám valamikor jövőre lesz, akkorra készülnek el a következő generációs modellek, amelyekkel elárasztanák a piacot.

Rovatok