Index Vakbarát Hírportál

Megérkeztek a 200 dolláros tabletek

2012. június 7., csütörtök 14:04

A tajvani Computex kiállításon főleg Windows 8-at futtató táblagépeket mutogattak a gyártók, mert ez most a legfrissebb operációs rendszer, és a Microsoft nemrég mutatta be a legújabb béta változatát. Persze Androiddal felszerelt újdonságok is voltak, és ezek közül a legizgalmasabb talán az Acer A110 táblagép, ami várhatóan 200 dollárba kerül majd.

Az Acer A110 lesz a gyártó belépő szintű eszköze, és héthüvelykes kijelző mögött egy modern Tegra 3 processzor hajtja meg az Android 4.0-ás változatát. Ez lehet a csipgyártó Nvidia által indított Kai projekt első kézzel fogható eredménye. A csipfejlesztő vállalat idén jelentette be, hogy egy 200 dollárnál olcsóbb hardvercsomaggal segíti meg a táblagépek gyártóit, hogy könnyebben versenyre tudjanak kelni az Apple iPaddel.

A Tajvanban tartózkodó külföldi tudósítók tapasztalata szerint az A110 jó ár/érték arányú készülék lesz, a gép majdnem olyan gyors, mint a csúcskategóriás Asus Transformer Prime tablet. Egyedül a készülék méreteit kritizálták, az A110 ugyanis több mint egy centi vastag.

Rovatok