Index Vakbarát Hírportál

Bingre költözik az Encyclopaedia Britannica

2012. június 9., szombat 13:37

Együttműködési szerződést írt alá a Microsoft és az Encyclopaedia Britannica, így a lexikon adatai ezentúl a Bing keresőjében lesznek elérhetőek. A szerződés megkötése előtt az Encyclopaedia Britannica még márciusban bejelentette, hogy leállítják a lexikon nyomtatott kiadásának gyártását. A szócikkállomány átköltöztetésére 244 évvel azután került sor, hogy a lexikon először nyomtatásba került – adta hírül a T3.

A Bing keresőjében ezentúl bármilyen kifejezés beütése után a találatok között megjelenik egy áttekintés a témáról, egy miniatűr kép, valamint az adott keresőszóhoz kapcsolódó releváns tények. Szakértők szerint a rendszer a Google Knowledge Graph nevű alkalmazásának a konkurenciája, ami a keresési eredmények alapján állít össze információkat a keresett szóról.

Franco Salvetti, a Bing fejlesztési vezetője elmondta, izgatottan várják az együttműködés eredményét, mert az tovább erősíti majd az online jelenlétüket, és remélik, tovább tudják vele finomítani és pontosítani a keresési eredményeket.

Rovatok