Index Vakbarát Hírportál

Európába jön Amazon App Store

2012. június 12., kedd 10:25

Még a nyáron elérhető lesz Európában is az Amazon App Store, ezzel első alkalommal lesznek letölthetőek alkalmazások az Egyesült Államokon kívül. Az Amazon boltjából különböző alkalmazásokat lehet letölteni androidos mobilokra és tabletekre, valószínűleg valamennyi androidos készüléket támogatni fogja Európában.

A fontos kérdés, hogy az App Store megjelenésével együtt Európában is kapható lesz-e a Kindle Fire tablet, eddig ugyanis ezt is csak az Egyesült Államokban lehetett megvásárolni. A Fire eladásai az utóbbi időben lefelé mozdultak, így logikus lépés lenne más piacok meghódítása. Tavaly az utolsó negyedévben 4,8 millió Kindle Fire-t adtak el, ez az idei első negyedévben 750 ezer darabra esett, ráadásul Észak-Amerikában a vásárlóknak csak a nyolc százaléka mondta azt, hogy venne Fire-t kilencven napon belül.

Az Amazon tavaly márciusban indította az alkalmazásboltját, nyolc hónappal a Kindle Fire megjelenése előtt. A mostani lépés is lehet egyfajta előkészület, hogy a következő generációs tableteket Európában is meg lehessen vásárolni. Az Amazon kilenc európai országban van jelen saját oldallal, Angliában, Németországban, Franciaországban, Ausztriában, Olaszországban és Spanyolországban.

Rovatok