Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárdért vesz közösségi oldalt a Microsoft

2012. június 14., csütörtök 13:18

A Bloomberg értesülései szerint a hétvégén bejelentik a Microsoft legfrissebb nagy felvásárlását: a cég a Yammer közösségi oldalt veszi meg, az ár több mint egymilliárd dollár. A Yammer speciálisan vállalkozások számára fejlesztett közösségi oldal, ahol egy-egy cég alkalmazottai tudnak egymással hatékonyan kommunikálni, projekteket levezényelni. Egy interjúban úgy jellemezték az alapítói, hogy olyasmi cégek számára, mint aminek a Facebook indult az egyetemistáknak (sok kritika is érte amiatt hogy túlságosan is hasonlít a Facebookra).

A Yammeren ma több mint 200 ezer cég több millió felhasználója van regisztrálva, létezik ingyenes, és fizetős elérés is hozzá, utóbbi alkalmazottanként és havonta 5 dollárba kerül. A vezérigazgató David Sacks (ő egyébként a PayPal vezérigazgatója volt, mielőtt saját oldalt indított) szerint a legnagyobb amerikai vállalatokat rangsoroló Fortune 500 lista szereplőinek 70 százaléka a felhasználójuk.

A cég 2008-ban indult, és eddig 124 millió dollárnyi tőkeinjekciót kapott befektetőktől. Ők főleg azután tűntek fel a Yammer környékén, amikor pár hónappal az alapítás után a cég megnyerte a Techcruch éves startup-konferenciáján a legígéretesebb új oldal címét. A legutóbbi befektetés idén februárban 500 millió környékére árazta be a céget, amihez képest a Microsoft most a dupláját fizeti.

A hírt egyik cég sem kommentálta, az azonban tény, hogy az utóbbi időkben egyre szorosabb kapcsolatban dolgoztak, ami főként a Microsoft Sharepoint szoftverének integrálásában mutatkozott meg a Yammer rendszerében.

Rovatok