Index Vakbarát Hírportál

A fő Apple-beszállító bevásárolna a Sharpba

2012. június 19., kedd 10:39

A Hon Hai Precision Industry, az Apple egyik legfőbb beszállítója növelné részesedését a japán Sharpban, hogy felpörgesse kijelzőgyártó üzletágát. A Sharp részvényei hat százalékkal növekedtek, miután a Hon Hai alapítója Terry Gou bejelentette az éves részvényei találkozón, hogy már tárgyalnak a Sharppal.

Hon Hai márciusban beleegyezett, hogy 844 millió dollár értékű részvényt vesz, ezt szeretnék növelni. A végső cél, hogy megelőzzék a Samsungot lcd-gyártásban. Gou bizakodó, szerinte sokkal jobb technológiával dolgoznak, mint a rivális, jobb kijelzőket is készítenek. Ezért van szükségük a Sharpra, velük megelőzheti a Samsungot tisztaságban és felbontásban.

Arra is kitért, hogy amikor megvették a Sharp részvényeit, akkor még 550 jent értek, most 400 jent. Ez a makrogazdasági tényezőknek köszönhető, a Sharp megszenvedte, hogy jelentősen csökkent a kereslet a tévék és az lcd-panelek iránt, 4,73 dolláros veszteséget jelentettek az előző évre.

A megállapodás fontos lehet a Hon Hainak, mert a Sharp lcd-paneljeivel elérheti, hogy az Apple velük gyártassa a készülő Apple TV-t.

Rovatok