Index Vakbarát Hírportál

Mobilszabadalmakat vásárolnak a cégek

2012. június 19., kedd 12:13

Egy ideje már nagy értéknek számít, ha valakinek szinte bármilyen, mobillal kapcsolatos szabadalma van. Az Intel most 1700 ilyen szabadalmat vásárol az InterDigitaltól 375 millió dollárért. Doug Melamed alelnök szerint ezzel a mobilszegmensben kialakított stratégiát támogatják, kiterjesztik már meglévő portfoliójukat.

Az InterDigital vezetői is elégedettek azzal, hogy egy vezető gyártó vette meg őket, igazolva látják hosszú évek fejlesztési és kutatási erőfeszítéseiket. A cégnek 8800 szabadalma volt, amely hatalmas területet ölel át, iPhone-ok, androidos készülékek, Blackberryk esetében is használják a szabadalmaikat.

A Google is érdeklődött a cég iránt, de már tavaly arról írt a Bloomberg, hogy mégsem vásárolnak be. Akkor az Intel ugrott a helyükre, mostanra sikerült megállapodni, de az ügylet valószínűleg csak az év második felében zárul le.

A Google sem maradt teljesen ki a szabadalomvásárlásokból, ötven szabadalmat szereztek meg a Magnolia Broadbandtől. A szabadalmak hálózatokkal kapcsolatosak, az átviteli sebesség növeléséről, a készülékek akkumulátoridejének növeléséről, lefedettségnövelésről szólnak. A Google az Androidnál és a Motorola készülékeknél szeretné majd felhasználni a technológiát. Az ügylet érdekessége, hogy a tulajdonos nem a Google lesz, ők csak használati jogot vettek meg. Az árról nem beszélt egyik fél sem.

Rovatok