Index Vakbarát Hírportál

Csak wifi lesz a Microsoft tabletjében

2012. június 22., péntek 12:50

Újabb részletek derültek ki a Microsoft néhány napja bemutatott tabletjéről. A Bloomberg értesülései szerint a Surface első modelljeiben nem lesz 3G, csak wifit tesznek bele. A csak wifis modellek teszik ki a tabletpiac nagyobb százalékát, a Microsoft döntése is mögött is az áll, hogy szeretné alacsonyan tartani a költségeket – mondta a portálnak Ben Bajarin, egy technológiai tanácsadással foglalkozó cég, a Creative Strategies munkatársa. Ugyanakkor emiatt nem lehet majd úgy hirdetni a Surface-t, hogy bárhol lehet használni.

A Surface pozicionálása azonban inkább a mobilitás felé mutat, amely nem kötné wifi meglétéhez a felhasználót, így itt van némi ellentmondás. Ugyanakkor az is igaz, hogy a tablettulajdonosok többsége otthon használja a gépét, ahol általában van wifi. A Gartner elemzője, Carolina Milanesi szerint kevesen vesznek 3G előfizetést, mert drága. Ezért nem feltétlenül igaz, hogy a csak wifis modell korlátozó tényező lenne a Surface esetében.

Közben megkezdődtek a találgatások, mennyibe fog kerülni a tablet, ezt az információt ugyanis nem osztotta meg a Microsoft. A DigiTimes értesülései szerint a legolcsóbb modell 599 dollár lesz, ez lesz az Nvidia Tegra 3 processzoros RT névre hallgató változat. A drágábbikat, a Surface Prót pedig 799 dollárért árulják majd (összehasonlításként, a legolcsóbb iPad 499 dollárba kerül).

A Surface-nek akkor lenne esélye, ha olcsón árulná a Microsoft, hiszen egy teljesen új platformról van szó, melynek meg kell nyernie a felhasználókat. Ha igaznak bizonyulnak a fenti árak, akkor sokkal nehezebb lesz népszerűvé tenni a Surface-t. A DigiTimes forrásai azzal indokolják az árat, hogy a tabletnek sikerült felkeltenie a felhasználók figyelmét. Magyarázat lehet még, hogy az árban benne van a billentyűzetként is funkcionáló tok is.

Rovatok