Index Vakbarát Hírportál

A Sony bevásárolna az Olympusba

2012. június 25., hétfő 11:19

A bajban lévő fényképezőgép-gyártó cég, az Olympus a Sonytól kaphat segítséget. A Nikkei tudósítása szerint a két cég tárgyal egy mással egy 623 millió dolláros befektetésről, amely az Olympus legnagyobb részvényesévé tenné a Sonyt.

Az Olympus már áprilisban elkezdett befektetőket keresni, akkoriban a Fujifilmmel és az orvosi eszközöket gyártó Terumóval hozták kapcsolatba. A gyártónak nem ment jól az utóbbi időben, ráadásul 1,7 milliárdos veszteségét is megpróbálta eltitkolni.

A cég néhány napja jelentette be, hogy jelentős átszervezésekkel próbálja meg visszafogni a költségeket, 2500 embert elbocsátanak állásukból 2014 márciusáig – ez a teljes állomány hét százaléka. Egy ötéves tervet is felvázoltak, eszerint 2017-re 88 millió dolláros nettó profitot szeretnének elérni.

Az Olympus szóvivője nem reagált érdemben a hírekre, csak annyit mondott, hogy nincs bejelenteni valójuk, még nem döntöttek a kérdésben. A két cég közötti tárgyalások az utolsó szakaszban vannak, reményeik szerint a következő hónapban megállapodnak.

Rovatok