Index Vakbarát Hírportál

Böngészőből legózhatunk Ausztrálián

2012. június 27., szerda 14:12 | aznap frissítve

Nemsokára kezdődik a Google szokásos éves, fejlesztőknek szóló konferenciája a Google I/O, már megszokott, hogy ezt megelőzően a cég valamilyen aprósággal csigázza a kedélyeket. Aki gyermekkorában szeretett legozni, annak biztos tetszeni fog a vállalat legújabb fejlesztése: a Google Mapsen – egyelőre sajnos csak Ausztrália és Új-Zéland területén – tetszőlegesen kiválaszthatunk egy helyet, ahová azt építhetünk a kockákból, amit csak akarunk.

Az emberek határtalan fantáziája miatt azért a cég előmoderálja az építményeket, mielőtt azok nyilvánosan is megjelennének. A színválaszték nem túl nagy, a kockák is a legegyszerűbb sokszögekre korlátozódnak, sőt az egységnyi beépítendő terület is elég kicsi, de azért nagyon jó szórakozást nyújt. Az elkészült műveket az elfogadás után bárkivel megoszthatjuk.

A cég közleménye szerint az építés egyszerűnek tűnhet, de a kollaboratív háromdimenziós építési élmény pár évvel ezelőtt még elérhetetlen volt. A 3D böngészős alkalmazásoknak a nyílt forráskódú WebGL programkönyvtár adott lendületet. Mára az Internet Explorert kivéve az összes nagyobb böngésző támogatja. Ezzel a technológiával készült a Google Body Browser is, amely háromdimenzióban mutatja be az emberi testet.

Rovatok