Index Vakbarát Hírportál

Rangos díj magyar oktatási szoftvernek

2012. június 27., szerda 11:22

  Újabb rangos elismerésben részesült a Nemzeti Tankönyvkiadó saját fejlesztésű oktatási alkalmazása, a TeachAR – 3D World. A kiadó kiterjesztett valóságot alkalmazó oktatási szoftvere a Comenius-EduMedia díjat kapta meg, amelyet a legjobb oktatási megoldásoknak ítél oda a nemzetközi zsűri. A versenyen idén már kétszáz szoftvert regisztráltak.

Az alkalmazást legutóbb a hannoveri Cebiten is elismerték arany fokozatú European Seal of e-Excellence-díjjal. A szoftver háromdimenziós tartalmi elemekkel teszi színesebbé a tanórákat, így segíti a tananyag könnyebb megértését, valamint hozzájárul a pedagógiai munka szemléltető jellegéhez.

Az 1995-ben alapított Comenius-EduMedia díj mára az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás oktatási termékek piacán. A kitüntetést a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet hozta létre és egy tíztagú nemzetközi zsűri döntése alapján ítélik oda évről évre a legjobb oktatási alkalmazásoknak.

A TeachAR a tanároknak lehetőséget nyújt a térbeli szemléltetést igénylő tartalmak látványosabb megjelenítéséhez, a diákoknak pedig az élményekkel teli tanuláshoz. Segítségével megjeleníthetők a belső szervek vagy például megfigyelhető az egyes csontok, ízületek mozgása is. A szoftver jelenlegi verziója a biológia, természetismeret és történelem tantárgyakhoz tartozó témaköröket dolgozza fel egy háromdimenziós földgömb segítségével.

Rovatok