Index Vakbarát Hírportál

Késhetnek a Windows 8-as tabletek

2012. július 2., hétfő 16:15

Az Intel processzoron futó Windows 8 egészen biztosan időben megérkezik, és az új rendszer megtalálható lesz az ősszel boltokba kerülő táblagépeken. Az ARM csipeken futó változattal azonban nem tudott mindegyik gyártó megbirkózni, ezért néhány táblagép idén nem jelenik meg. A HP már bejelentette, hogy idén nem dob piacra Windows RT-s tabletet. (A Microsoft Windows RT-nek nevezte el a Windows 8 ARM-os változatát)

A Cnet szakértője úgy tudja, hogy az ARM-csipeket gyártó vállalatok közül a Qualcomm és a Texas Instruments küszködik, az Nvidia azonban jól halad a Windows 8-as tabletek fejlesztésével. Ez annak köszönhető, hogy a cég eddig is gyártott videokártyákat és más csipeket a Windowst futtató gépekhez, tehát van némi tapasztalata a driverek elkészítésében.

Mivel a tabletek gyártói erősen függnek a csipgyártóktól, más-más időpontban tudják majd piacra dobni a gépeiket. Így megváltozhat a gyártók közötti rangsor, és helyzeti előnyt kaphat a Microsoft saját Surface nevű táblagépe, amelyben Nvidia csip számolgatja a biteket.

Rovatok