Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz Flash Player az Androidon

2012. július 2., hétfő 10:28

Augusztus 15. után a Flash Player frissítéseit csak azokra az androidos eszközökre lehet majd letölteni, amikre korábban feltelepítették programot. Ez azt jelenti, hogy egyre több androidos eszköz nem lesz kompatibilis Flash-sel. A múlt héten bemutatott Android 4.1 (Jelly Bean) verzióban nem lesz hivatalosan támogatott Flash Player.

Az Android 4.0-ás vagy korábbi készülékeken a legegyszerűbben akkor használhatunk Flash Playert, ha azt előre feltelepítette a gyártó, vagy magunknak feltelepítjük a Google Play szoftverboltból augusztus 15 előtt. Az Adobe közleménye szerint gondok lehetnek a Flash Player működésével, ha az okostelefonunkat vagy a táblagépünket Android 4.0-ról a legújabb 4.1-es verzióra frissítjük. Az Adobe azt javasolja, hogy töröljük a Flash Playert a rendszerfrissítés előtt.

Nem váratlan az Adobe bejelentése, hiszen a cég tavaly novemberben közölte, hogy a Flash fejlesztésében ezentúl a pc-s böngészőkben futó verzióra és az Adobe AIR-ben futó alkalmazásokra koncentrálnak, és hanyagolják a mobilböngészőkben futó változatot.

Rovatok