Index Vakbarát Hírportál

Tajvan kormánya beszólt a másolóknak

2012. július 5., csütörtök 12:44

Tajvan kormánya arra figyelmeztette a helyi pc-gyártókat, hogy az ultrabookok tervézésekor lehetőleg kerüljék a Macbook Air dizájnját, mert ha nem vigyáznak, akkor az Apple szabadalmi pert akaszthat a nyakukba. A kaliforniai vállalat ugyanis múlt hónapban szabadalmat szerzett az oldalról keskeny cseppre hasonító gép formájára.

Az Acer a figyelelmeztetésre reagálva azt nyilatkozta a ComputerWorld című szaklapnak, hogy az Apple szabadalma őket nem érinti, mert a gépüknek más a formája.

Az ország gazdasági tárcája személyes megbeszélést is tartana a pc-gyártókkal, de a találkozó időpontját és a meghívott cégek nevét még nem közölte. Tajvan egyébként sokat tesz azért, hogy a vállalatai ne kerüljenek szabadalmi vitákba. A gazdasági minisztérium tavaly bejelentette, hogy létrehoz egy szabadalom-bankot, és az Ipari Technológiai Kutatóintézet (ITRI) által kezelendő projektre félretett 1,73 millió dollárt. Ez a szervezet összegyűjti majd a vállalatok tulajdonában lévő szabadalmakat, hogy a tagok megvédhessék magukat a támadásoktól.

Rovatok