Index Vakbarát Hírportál

Nincs többé MSNBC.com

2012. július 16., hétfő 20:53

A Comcast kábelszolgáltató, az NBC médiacég tulajdonosa kivásárolta a Microsoft 50 százalékos tulajdonrészét az MSNBC.com hírportálból, és annak egyedüli tulajdonosává vált. A vásárlással véget ért a Microsoft és az NBC Universal 16 évig tartó együttműködése, ami alatt a fele-fele arányban birtokolt MSNBC Amerika a negyedik legnagyobb híroldalává nőtt, közel 50 millió egyedi látogatót kiszolgálva havonta.

Az MSNBC-be 1996-ban fektetett 220 millió dollárt a Microsoft, hogy a technológia hátterével és az NBC híreivel a legnagyobb webes hírportált hozzák létre. Az MSNBC.com fénykorát 2009 körül élte, akkor egy éven át valóban nyerte a látogatottsági versenyt Amerikában, ma a Yahoo-ABC News páros, a Huffington Posttal megerősített AOL, és a CNN is megelőzi az oldalt, ami egyébként a konzervatív Fox ellenpólusaként liberális hírcsatornaként volt elkönyvelve.

A Comcast meg nem erősített hírek szerint 300 millió fizet a Microsoftnak az oldal 50 százalékos tulajdonrészéért, és azt NBCNews.com néven szervezi újjá (ide irányít át az MSNBC régi címe is), és a Microsoft seattle-i főhadiszállásáról New Yorkba költözteti a szerkesztőséget. A Microsoft szintén saját hírportált indít, így a verseny tovább fokozódik a piacon. Mindkét új versenyző nagy reményekkel vág neki a konkurenciaharcnak, az új NBC-oldal azt reméli, hogy olyan partneri szövetségeket tud kötni, amiket eddig a Microsoft-tulajdonrész miatt nem tudott.

Rovatok