Index Vakbarát Hírportál

Cuki macskákat minden weboldalra!

2012. július 24., kedd 13:28

Elterjedt nézet, hogy az internet nem való másra, csak pornóra és cuki macskák képeinek megosztására. Ez utóbbi sztereotípiát támasztja alá egy új weblap is, a meowbify.com, amely az összes, adott honlapon található képet cuki, animált cicákra cseréli. Ráadásul nemcsak a kezdőlapon, hanem a linkek alatt is, tehát például a macskásított Index-címlapon a cikkekre kattintva is cicák fogadnak.

A Meowbify egyébként egy ügyes reklámfogás: a honlap a Mobify nevű technológiát használja az egész internet cicásítására. A Mobify olyan, fizetős mobiltechnológiai platform, amely a már meglévő honlapokat, webshopokat mobiltelefonokra és táblagépekre optimalizálja anélkül, hogy ehhez az eredeti weblapot lényegesen módosítani kellene.

Nem ez az első, honlapok tartalmát átalakító, furcsa eredményt produkáló kezdeményezés. A leghíresebb talán a pornolize.com, amely véletlenszű csúnya szavakkal szórja tele a weboldalakat (18+). A megoldás jó ideje beszél magyarul is, vigyázat, a fenti link után csúnya szavak jönnek.

A magyar internetezőknek sem kell szégyenkezniük, Schmitt Pál szellemét is megörökítette az internet. A schmittify.com nagyszerű versikével és kellő mennyiségű helyesírási hibával állít emléket a volt köztársasági elnöknek.

Rovatok