Index Vakbarát Hírportál

Európában nem árulható a Galaxy Tab 7.7

2012. július 24., kedd 14:27

Egy düsseldorfi bíróság betiltotta a Samsung Galaxy Tab 7.7-esének európai forgalmazását, mivel a koreai cég táblagépén felhasznált technológia megsérti az Apple által birtokolt szabadalmakat. A gyorsított eljárás eredményével részben maga a Samsung is elégedett – írja a slashgear.com.

Nem véletlen, hogy a Samsung üdövözölte az eljárás eredményét, hiszen a döntés értelmében a 10.1N verzió már nem fogja sérteni sem az Apple jogait, sem a tisztességtelen verseny elleni törvényt. Hozzátették, összességében azonban nem elégedettek az ítélettel, és amennyiben az Apple folytatja a jogi követeléseket az általános tervezési szabadalmak ellen, azzal korlátozzák az innovációt és az iparág fejlődését.

A Galaxy Tab 7.7-est korábban egy bírósági döntés alapján Németországban már betiltották. Akkor a cég azzal védekezett, hogy a német leányvállalat nem azonos a dél-koreai céggel. Másodfokon ezt azonban nem fogadta el a bíróság, így a tilalmat az egész Európai Unióra kiterjesztették. Hogy a különböző országok hogyan fogják egyeztetni a döntést, az még kérdéses, de a Samsung várhatóan fellebezni fog a döntés ellen.

Meglepő módon július 19-én egy brit bíróság teljesen más ítéletet hozott az Apple és a Samsung ügyében. A brit döntés szerint a felperes Apple-nek nyilvánosan vissza kell vonnia azt az állítását, mely szerint a Samsung táblagépe Apple technológia másolata lenne. A döntés értelmében az Apple honlapján hat hónapig kell szerepelnie egy nyilatkozatnak a brit bíróság döntésének tudomásul vételéről, és emellett számos brit napilapban és magazinban kell fizetett hirdetésben visszavonni azt az állítást, hogy a Samsung lemásolta az iPad formai kialakítását. Az Apple a döntéssel szemben fellebbezéssel élhet.

Rovatok