Index Vakbarát Hírportál

Végre kereshetőek lesznek a régi tweetek

2012. július 25., szerda 15:19

A Twitter elkezdett dolgozni egy olyan fejlesztésen, ami lehetővé teszi majd a felhasználóknak, hogy visszakeressék és letöltsék az összes korábbi bejegyzésüket. Szakértők szerint ez a funkció volt eddig a legkézenfekvőbb hiányzó képessége a közösségi hálónak – írja a Business Insider.

A fejlesztésről a Twitter vezérigazgatója, Dick Costolo számolt be. Az igazgató azonban kiemelte, hogy a feladat messze nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik, sok munkára és találékonyságra van szükség a fejlesztéshez.

A Twitteren való keresés eddig csak külső oldalak bevonásával valósulhatott meg. Az egyik ilyen lehetőség volt az Oldtweets nevű weboldal, ami azonban csak azoknak a felhasználóknak tudott segíteni, akik a Twitter indulása utáni első évben regisztrálták magukat a közösségi hálóra.

A Twitter vezérigazgatója azt is elmondta, a közösségi oldal szeretne egyre nagyobb teret nyerni a mindennapi életben. Legújabb törekvésük az, hogy a bejegyzéseket a felhasználók fontosabb események köré rendezhesse, amilyen például a 2012-es londoni olimpia is lesz.

Rovatok