Index Vakbarát Hírportál

Bosszút esküdött az Anonymous

2012. augusztus 1., szerda 21:59 | aznap frissítve

Bosszút esküdött az Anonymous hekkerszervezet egy francia pólócég, az Early Flicker ellen, mert az az év elején titokban levédette a szervezet logóját, ami egy fej nélküli, öltönyös alakot ábrázol, illetve jelmondatát: „We are Anonymous. We do not forgive. We do not forget. Expect us.", vagyis: Mi vagyunk az Anonymous. Nem bocsátunk meg. Nem felejtünk. Számíts ránk."

A bejegyzés hírére az Anonymous meghindította az Operation AnonTrademark nevű hadműveletet, és kiadott egy YouTube-videót is, amelyben azt ígéri, hogy a francia cég minden netes tevékenységét tönkreteszi, amíg a bejegyzést vissza nem vonják, és nyilvánosan bocsánatot nem kérnek.

A francia cég szájtján a Geek szekcióban már el is kezdte árulni a logóval díszített pólókat, miközben a hekkerek felháborodva közölték: „Az Anonymous neve nem lesz a világ kurvája."

A bosszúhadjárat már el is kezdődött: az Anonymousnak állítólag sikerült „doxolniuk" az Early Flicker főnökét, Apollinaire Affret-t. A doxolás az összes a neten hozzáférhető személyes adat – Facebook-oldal, telefonszámok email- és lakcímek – megszerzését és közzétételét jelenti.

Rovatok