Index Vakbarát Hírportál

Kiszivárgott a végleges Windows 8

2012. augusztus 3., péntek 18:10

Egy nappal azután, hogy a Microsoft bejelentette, hogy elkészült a Windows 8 operációs rendszer végleges, sokszorosításra szánt verziója, a szoftver egyik változata már ki is szivárgott a fájlcserélő hálózatokra. A torrenten elérhető verzió az Enterprise N változat, vagyis a céges felhasználóknak szánt rendszer, annak is az európai piacra készült verzió, amiből az EU versenyügyi hivatalának utasítására kivették a Windows Media Playert.

A kiszivárgott Windows 8 működőképes, de nem egyszerű a telepítése, egy speciális installer dvd-t vagy usb-s pendrive-ot kell készíteni belőle.A Microsoft operációs rendszerei gyakran kiszivárognak a netre a hivatalos megjelenés előtt, mivel nagyon sok céggel és tesztelővel dolgozik együtt a fejlesztőcsapat, ez gyakorlatilag elkerülhetetlen. A Windows 7 kalózverziója két héttel a hivatalos megjelenés előtt jelent meg az interneten, a Windows 8 most két és fél hónappal a premier előtt tölthető le.

A jogtiszta elérés legkorábban augusztus 16-án lesz lehetséges a licencelő partnercégek, illetve a Microsoft fejlesztői hálózata, az MSDN, és a Technet szolgáltalások használói számára. A boltokba október 26-án kerül, alap, Pro, és a most kiszivárgott Enterprise verziókban.

Rovatok