Index Vakbarát Hírportál

Már a következő Surface-en dolgozik a Microsoft

2012. augusztus 8., szerda 10:55

A Microsoft csak október 26-án kezdi el árulni a Surface tabletet, de már dolgoznak a következő generáción. Erre a nem meglepő fejleményre a nemrég megjelent álláshirdetések adnak bizonyítékot. Frank Shaw kommunikációs igazgató is arról beszélt nemrég, hogy a Surface a pc egy új családját jelenti, így várhatóak újabb termékek.

A hirdetések azzal kezdődnek, hogy a Surface Team az érintőkijelzős számítógépekre koncentrál, stratégiájuk alapja erős és menő készülékeket gyártani. Az nem egyértelmű, hogy a Surface következő generációja tabletet jelent-e. A legvalószínűbb, hogy több terméket fejlesztenek egyszerre, amelyekbe persze beletartozik egy új tablet is.

Az egyik álláshirdetésben például nagy méretű érintőkijelzőkről beszélnek, amely jelentheti a falra akasztható kijelző továbbfejlesztését is. A Microsoft többször jelezte, hogy olcsóbbá tenné ezeket.

A hirdetésekből arra lehet következtetni, hogy a Microsoft nem csupán az új processzorokat szeretné majd lecserélni az új tabletekben, hanem egy teljesen új terméket alakítana ki, folyamatosan jönnének elő újdonságokkal. Ehhez nagyon sokféle szakembert keresnek a gépészmérnöktől, a hangmérnökön át a dizájnerig.

Rovatok