Index Vakbarát Hírportál

Gamescom 2012: egy kiállítás képei

2012. augusztus 18., szombat 00:39

Kétszázötvenezer látogatót vártak a szervezők a 2012-es Gamescomra, és a rendezvény körüli felhajtást elnézve gyanítható, hogy nem kell majd csalódniuk. Az is megtalálta a számítását, aki csak nézelődni jött, és azok is, akik türelmesen álltak órákon át a tömött sorokban, hogy kipróbálhassák a zárt ajtók mögött mutogatott vadonatúj játékokat.

A hoszteszek energiaitalokat és csokoládét osztogattak a megfáradt látogatóknak, akik, ha kedvük tartotta, a kényelmes pihenősarkokban is szusszanhattak egyet. Volt is mit kipihenni: a Gamescom, bár a sok látogató miatt így is túlzsúfoltnak tűnik, akkora alapterületet foglal el, hogy egy egész nap szinte nem is elegendő a végigjárásához.

És mindig kínál valami meglepetést. Barátságos, működő gépekkel felszerelt retro-sarokban próbálhatjuk ki a múlt sikerjátékait; máshol profi szimulátorokkal csábítják az érdeklődőket; megint máshol egy tinédzser lány bűvöli a Thurstmaster keverőpult-perifériáját, szolid partihangulatot varázsolva a stand körül. Egy biztos: a Gamescom még annak is remek szórakozást kínál, aki csak nézelődni jött, és eszébe sem jutna kontrollert fogni a kezébe.

Rovatok