Index Vakbarát Hírportál

Mobilinternet-szolgáltatást indít a UPC

2012. augusztus 21., kedd 11:50

A UPC Magyarország bejelentette, hogy hosszú távú stratégiája következő lépéseként mától szélessávú mobilinternet-szolgáltatásokkal bővíti a kínálatát. A mobilnet-szolgáltatásokat a UPC a Vodafone hálózatán biztosítja.

Mobilinternetet is kínál hétfőtől az eddig csak vezetékes távközlési szolgáltatóként működő UPC Magyarország. A laptopokkal és tabletekkel használható szolgáltatást a UPC elsősorban saját, lakossági és üzleti előfizetőinek kínálja. A UPC számításai szerint a szolgáltatási területein több mint négymillióan vehetik igénybe a kibővített, komplex szolgáltatáscsomagjait.

A UPC lakossági előfizetői havonta 1, 3 vagy 6 gigabájt adatmennyiséget használhatnak fel korlátozások nélkül, a legnagyobb letöltési sebesség 7,2 megabites. Igényeiktől függően ezt a sávszélességet egy kattintással bármikor a háromszorosára, 21,1 megabitre emelhetik a sebességnövelő opciót választva. Az előfizetők ingyen kapnak SIM kártyát és usb modemet. Az üzleti előfizetők 4 és 8 gigabájtos csomagokat kapnak, alapból 21,1 megabites sebességgel.

 upc mobilinternet csomagok  Lakossági  Üzleti
 Adatmennyiség 1GB 3GB 6GB 4GB 8GB
 Havidíj
1890 Ft
3490 Ft
6490 Ft
3 990 Ft 5 490 Ft
Maximális
sebesség
*
7,2 / 1,4 Mbps
(21,1 / 2 Mbps sebességnövelő opcióval – 600 Ft / hó)
21,1 / 2 Mbps
*garantált sebesség = 0/0 Mbps

Császár Zoltán, a UPC mobil üzletágának igazgatója elmondta, hogy a mobilinternet előfizetői ugyanolyan ügyfélélményben részesülnek, mint amilyet a mobilszolgáltatók nyújtanak. Az ügyfélkapcsolatokat, a termékfejlesztést, a szolgáltatás aktiválását, a technikai segítségnyújtást és a számlázást a UPC intézi, a mobilhálózatot a Vodafone adja. Az előfizetőknek a vezetékes és a mobil szolgáltatásokról a UPC egyetlen, közös számlát állít ki.

A UPC bejelentését nagy várakozás előzte meg, hiszen régóta esedékes lenne, hogy egy ilyen nagy méretű vezetékes szolgáltató is beszálljon a mobilbizniszbe. Ehhez képest a mostani bejelentés azt tanúsítja, hogy a UPC csupán követi a trendet. Kisebb kábeltévés cégek évek óta nyújtanak mobilnetes szolgáltatást az ügyfeleiknek, hasonló konstrukcióban, valamelyik ismert mobilszolgáltató partnereként. Úgy tűnik, a telített mobilpiac telefonszolgáltatási része nem olyan vonzó, hogy a Vodafone, a Magyar Telekom, a Telenor, a Tesco Mobile és a Blue Mobile, valamint a leendő állmi mobilcég mellé a UPC is becsatlakozzon.

Rovatok