Index Vakbarát Hírportál

Megváltoztatta a logóját a Microsoft

2012. augusztus 23., csütörtök 18:03

Váratlanul megváltoztatta a 25 éve nagyjából állandó, csak a cégnév mellé tett szlogenben változó logóját a Microsoft. A váltás a Windows 8 premierje elé lett időzítve, hogy ezzel is azt hangsúlyozza a cég, mennyire nagy jelentőségű az új operációs rendszer, ami új korszakot nyit a Microsoft történetében.

Az új logó megtartja az alapmotívumokat, de a színes, hullámzó ablakszerű embléma szabályos négyzetekké egyenesedik ki, és a jellegzetes dőlt betűs Microsoft felirat is új betűtípust kap. A logó négy színéből három ezentúl a cég egyes nagy termékcsaládjaihoz fog kötődni: a kék a Windowst, a piros az Office-t, a zöld pedig az Xboxot jelképezi. A sárga kocka még gazdátlan, de logikus lenne, ha a Windows Mobile-hoz kötnék majd hozzá.

Az új Microsoft-kinézet ősszel, a Windows 8 megjelenésekor debütál majd, és megjelenik a Windosw Phone 8-as mobilokon, és a Surface táblagépen is. A cég szóvivője szerint bizonyos esetekben azért használni fogják még a régi logót is.

A Microsoft eredeti logója így nézett ki, ezt 1982 és 1987 között használta a cég, ezt cserélték le 25 éve a máig ismert feliratra, Scott Baker grafikus munkájára.

Rovatok