Index Vakbarát Hírportál

Az Apple kezd elszakadni a Samsungtól

2012. szeptember 7., péntek 09:28

Az Apple úgy döntött, hogy csökkenti megrendeléseit legfőbb riválisától és legnagyobb beszállítójától, a Samsungtól – állította a Reutersnek az ügyet ismerő forrás. A Samsung a legfontosabb beszállítója az Apple-nek, mikroprocesszorokat, kijelzőket és memória csipeket gyártanak, melyeket az Apple az iPhone-okban, iPodokban és az iPadekben használ fel.

Az amerikai cég azért vágja vissza megrendeléseit a Samsungtól, mert csökkenteni akarja a tőle való függést, több gyártóval szeretne kapcsolatban lenni. Ennek ellenére a dél-koreai gyártó marad továbbra is a legfőbb beszállítója, továbbra is azok között van, akik az új iPhone-nak készítenek csipeket. A jelentés szerint az Apple a japán Toshibához és Elpida Memoryhoz, valamint a koreai SK Hynixhez fordult, hogy a jövőben tőlük rendeljen DRAM és NAND csipeket.

A Reuters forrása nem volt hajlandó arról beszélni, hogy az Apple lépésének köze van-e a két cég közötti viszonyhoz, a persorozathoz, melyet az Apple indított a Samsung ellen szabadalmi okok miatt. Az Apple állítólag már korábban gondolkodott arról, hogy kiszélesíti beszállítói bázisát.

Rovatok