Index Vakbarát Hírportál

Magyarok nyertek a szkennelőversenyen

2012. szeptember 10., hétfő 09:38

Képminőségben, szkennelési sebességben, képfeldolgozásban (20- és 40-szeres nagyításon is), valamint környezettudatosságban diadalmaskodott a 3Dhistech Fejlesztő Kft a második nemzetközi szkennerversenyen, amit június elején rendeztek meg Berlinben. Az eredményeket szeptember 9-én, Prágában hirdették ki az idei Európai Patológus Kongresszuson (ECP).

A magyar vállalat olyan világcégeket előzött meg, mint például a Philips, Olympus és a Hamamatsu – írja a cég sajtóközleménye. A vállalat egyébként szövettani minták előkészítéséhez, digitalizálásához, kiértékeléséhez, tárolásához és megosztásához fejleszt és gyárt orvosi hardvereket és szoftvereket a kutató-, illetve  rutindiagnosztikai laborok számára.

A budapesti cég az alapítása óta eltelt tizenöt év alatt Európában piacvezetővé, több mint 500 eladott rendszerével pedig világszinten a második legnagyobb szereplővé vált.

A digitális szövettani laboratórium koncepciója 2003-ban elnyerte a Magyar Innovációs Nagydíjat, a Pannoramic 150 SCAN digitális tárgylemez szkenner 2010-ben a Berlinben megrendezett Első Európai Szkennerverseny győztese volt a képminőség kategóriában. A 3DHISTECH Kft alapító-cégvezetőjét, Dr Molnár Bélát a digitális mikroszkópiában benyújtott szabadalmai miatt 2011-ben Európai Feltalálói Díjra is jelölték.

Rovatok