Index Vakbarát Hírportál

Óriási magyar siker a hekkerolimpián

2012. szeptember 17., hétfő 10:27

A tavaly első ízben meghirdetett hekkerolimpián, a CyberLympics döntőjében a kancellar.hu információbiztonsággal foglalkozó tanácsadó cég csapata, a Six Pistols a harmadik helyen végzett. Az idei döntőben megduplázódtak az esélyek, az európai kontinensselejtezőn ugyanis mindkét továbbjutó helyet magyar csapat szerezte meg. Így Európát az októberben Miamiban rendezett döntőn honfitársaink képviselik, a PRAUDITORS, illetve a Deloitte Magyarország IT-biztonsági szakemberiből álló gula.sh csapata.

Az első fordulóban titkosításokkal kapcsolatos feladatokat kellett megoldani, innen tíz csapat jutott tovább a második fordulóba, ahol 12 gépet kellett feltörni, és adminisztrátori jogokat szerezni a rendszereken. Az utolsó elődöntőben már csak hat csapat küzdött a kijutásért, és 12, erősen sérülékeny, biztonsági résekkel teletűzdelt rendszerű gép védelme volt a feladat úgy, hogy az előre meghatározott szolgáltatások továbbra is működőképesek maradjanak rajtuk.

A CyberLympics versenyt az EC-Council 2011-ben azzal a céllal hívta életre, hogy világszerte növelje az információbiztonsági tudatosságot, és elősegítse az etikus hekkerek elfogadottságát. Nem titkolt szempont az is, hogy így új tehetségek felfedezésére és új módszerek kidolgozására is alkalom nyílik.

Rovatok