Index Vakbarát Hírportál

Ez lenne az Ipad Mini?

2012. szeptember 19., szerda 12:34

Egy kínai honlap, a Bolopad új képeket töltött fel az Apple régóta pletykált, de hivatalosan nem bejelentett új táblagépéről, az Ipad Miniről. A képek tanúsága szerint az Ipad Mini 7,85 hüvelykes képernyőt és frontoldali kamerát kap, a gépet a megszokott alumínium házba építik, és az új Lightning csatlakozót fogja használni – ezt a múlt heti konferenciáján mutatta be az Apple. A tablet szemből hasonlóan fest, mint a korábbi Ipadek: fekete keret szegélyezi a képernyőt, a készülék előlapján pedig csak egy Home gomb található.

A Bolopad oldalán található képek egyikén hangszórók is láthatók; ezek a gép alján, a Lightning csatlakozó portja mellett kaptak helyet. Ez újdonságnak számít a jelenlegi Ipadekhez képest, azokon ugyanis csak egy frontoldali hangszóró van. Az új modellen látható sztereó hangsugárzók azonban jóval kisebbnek tűnnek annál, mint amit a tízhüvelykes Ipadeken láthatunk.

Komoly, névtelen feljelentés

Az Apple hivatalosan sosem jelentette be, hogy egy kisebb méretű Ipad piacra dobását terveznék. A vállalat mindig is titkolózó volt a bejelentés előtt álló termékeikkel kapcsolatban, de a múlt héten bemutatott Iphone 5 premierje előtt is számos, később helytállónak bizonyuló értesülés szivárgott ki az Apple csúcstelefonjáról.

A pletykák szerint az Ipad Minit hivatalosan októberben jelentheti be az Apple, és nem sokkal ezután kerülne piacra. A vállalat részéről ez a lépés mindenképpen logikusnak tűnne: a Google Nexus 7 táblagépe, valamint az Amazon új tabletje, a Kindle Fire sikert sikerre halmoz a héthüvelykes gépek piacán, ebből a sikerből pedig az Ipad Mini is profitálhatna – főleg akkor, ha csakugyan a karácsonyi szezon előtt kerülne a boltokba.

Rovatok