Index Vakbarát Hírportál

Offline bolthálózatot nyithat az Amazon

2012. szeptember 21., péntek 11:26

A világ legnagyobb áruházlánca, az amerikai Wal-Mart leáll az Amazon tabletjeinek árusításával, szerintük az embereket sokkal jobban érdekli majd az Apple iPad és más termékek. A világ legnagyobb kereskedelmi cége stratégiájának megváltozásával indokolja a lépést, hiszen próbálnak online is versenyre kelni az Amazonnal.

A Kindle Fire tabletek tulajdonosai több milliós árukészletből vásárolhatnak online, nem csak könyveket vehetnek. Emiatt az Amazon komoly vetélytársa a hagyományos boltoknak. Nem a Wal-Mart az első, ami úgy döntött, hogy nem árusítja legnagyobb versenytársa termékeit, tavasszal a másik nagy lánc, a Target is így lépett.

Az Amazon már kipróbálta a hagyományos, offline boltokat. Most hogy a két legnagyobb kiskereskedelmi lánc leállította az Amazon termékeinek árusítását, felerősödtek a pletykák arról, hogy a cég több ilyen hagyományos boltot is nyitna a jövőben.

A Kindle trójai falóként működik – magyarázta Sucharita Mulpuru, a Forrester Research kereskedelmi elemzője. Az Amazon olcsón adja a hardvert, de a felhasználók rengeteget költhetnek az Amazonon utána. Szerinte a láncoknak már sokkal korábban meg kellett volna hozniuk ezt a döntést.

A Wal-Mart lépése azt is jelenti, hogy a lánc kihagyja a karácsony előtt szezont, pedig tavalyhoz hasonlóan valószínűleg az idén is sokan vesznek majd Kindle Fire tableteket. A cég szóvivője azt mondta, más cégek termékeiből széles választékot kínálnak majd a vásárlóiknak.

Rovatok