Index Vakbarát Hírportál

Víz alatti Street View a Google-től

2012. szeptember 26., szerda 10:24

A Google víz alatti Street View képeket adott hozzá a Google Mapshez, ezentúl hat helyen lehet megnézni a tengeri élővilágot a térképen. Ez a hat hely a leghíresebb búvárparadicsom Ausztráliában, a Fülöp-szigeteken és Hawaiin.


View Larger Map

A korallzátonyokat és az ott élő állatokat a maps.google.com/ocean gyűjtőoldalon lehet egyben megnézni. A képeket a Google egyik partnere, a Catlin Seaview Survey gyűjtötte össze és bocsátotta a cég rendelkezésére.

Richard Vevers, a projekt igazgatója szerint a legnagyobb probléma, hogy az óceán túl nagynak és távolinak tűnik általában. Az emberek 99 százaléka soha nem búvárkodott, és nem is fog. Vevers szerint ez egy jó lehetőség, hogy az embereket megismertessék az óceán élővilágával. A Catlin Seaview Survey valójában egy tudományos program, azt kutatja, hogyan változik idővel az óceánok élővilága.

A képeket hat hónapon keresztül gyűjtötték, kis csoportokban dolgoztak, három különböző kamerával fényképezték a vízalatti zátonyokat és korallokat. Minden negyedik másodpercben készítettek egy fotót, majd összeillesztették ezeket, hogy 360 fokos panorámaképet kapjanak.

Rovatok