Index Vakbarát Hírportál

Százdolláros Nexus tablet jöhet

2012. szeptember 27., csütörtök 16:16

Egy tajvani cégtől, a kijelzőket gyártó HannStar Displaytől szivárgott ki a hír a Google óriási sikerű Nexus 7 táblagépének két állítólagos új verziójáról. A pletyka szerint a karácsonyi piacra jelenne meg a két új táblagép (a Nexus 7 nyáron került piacra, így ez szokatlanul rövid idő lenne a következő verziókig), és mivel a tajvani forrás csak a kijelző gyártásában érdekelt, az új gépek képességeikről egyelőre semmilyen hír nem szivárgott ki, csak annyi, hogy vékonyabbak lesznek az első generációnál.

Az új táblagépeket az elődhöz hasonlóan az Asus gyártja majd, az egyik a régi, 199 dolláros áron, a másik 99 dollárért kerül majd a boltokba. Főleg utóbbi tehet keresztbe alaposan az Apple hivatalosan még be nem jelentett, de sokak által biztosra vett karácsonyi meglepetésének, az iPad Mininek, amivel a 7 hüvelykes tabletek piacára törne be a cég.

A pletykák szerint az iPad Mini ára a kategóriában megszokott 199-től kicsit magasabb, 250 körüli lesz, de az Apple abban reménykedik, hogy az iPad márkanév hatása a rajongói tömegekben ellensúlyozni fogja a magasabb árat. Ha a Google egy tudásban nem sokkal gyengébb, viszont sokkal olcsóbb gépet tesz alternatívaként a vásárlók elé, az érdekesen alakíthatja át az egész tabletpiacot karácsonykor.

Rovatok