Index Vakbarát Hírportál

Nem cáfolja a Microsoft a saját márkás mobilt

2012. október 3., szerda 14:15

Makacsul tartja magát a pletyka, hogy saját márkás mobilt készít a Microsoft. Két oka lehet annak, hogy folyamatosan visszatér a hír. az egyik, hogy igaz, a másik, hogy eddig még egy magasrangú Microsoft-vezér sem cáfolta azt. Legutóbb a China Times melegítette fel a pletykát, állítólag az utóbbi négy hónapban már a hardveren dolgoztak, és 2013-ban dobják piacra a mobilt. Persze ők is névtelen forrásokra hivatkoznak.

Amikor nyár elején felmerült, hogy készülnek a Surface-mobilok, a Microsoft egy eléggé homályos nyilatkozattal válaszolt. Azt mondták, azért készítenek hardvert, hogy segítsék majd a Windows 8 és a Windows RT térnyerését. Ez a nyilatkozat ugyanúgy jelentheti csak a tablet gyártását, de beleférhet a billentyűzetektől az egerekig sok minden. Akár még a Surface márkanevű mobilt is.

Konkrétan rá is kérdeztek Steve Ballmernél, hogy készül-e saját márkás mobiltelefonnal a Microsoft, de a vezérigazgató megkerülte a kérdést. A kérdés elhangzása után Ballmer megállt egy pillanatra, majd azt válaszolta, hogy "a Microsoft jelenleg a Surface-re koncentrál, meglátjuk mi történik vele. Jó a kapcsolatunk a Nokiával, HTC-vel a mobilpiacon. Nagyon tetszik, amit a Surface-szel csinálunk, erre koncentrálunk és a többi Windows 8 partnerünkre, és meglátjuk majd mi sül ki ebből".

Sokan, sokszor megkérdezték az elmúlt hónapokban a Microsoftot, hogy mik a tervei, de soha nem kaptak egyenes választ. Emiatt következtetnek arra, hogy valami mégiscsak készülhet, de legalábbis nem értik, hogy miért nem tagad a cég, ha nincsenek mobilos tervei.

A Microsoft sokat fektetett a Nokiába, amely a Windows Phone operációs rendszer első számú partnere lett. Nem lenne szerencsés lépés a Microsofttól, ha dobná üzlettársát. Ugyanakkor a Surface tablet esetében is láttuk, hogy a partnerek megkérdezése és értesítése nélkül, teljes titokban készült az új termék, és ez sértődést is okozott a főbb gyártóknál.

Van egy másik oka is annak, hogy szkeptikusan fogadjuk a Microsoft-mobilról szóló híreket, mégpedig az, hogy a cég nemrégiben írt alá a HTC-vel egy megállapodást két Windows Phone mobilról, a 8x és 8s telefonokról. Így biztosan lesznek olyan saját oprendszerű mobilok, amelyek tetszenek a Microsoftnak, felesleges még egy sajáttal is kijönnie.

Rovatok