Index Vakbarát Hírportál

Az Android fontosabb, mint a Windows?

2012. október 11., csütörtök 14:10

A Mozilla egy biztonsági hiba miatt visszavonta a Firefox 16 telepítőjét, de az Androidhoz már elkészült a hibajavítás. A Google rendszerét használó mobilokon és táblagépeken nyugodtan futtatható a böngősző legfrissebb változata.

A Firefox 16 hétfőn készült el, kedden tették elérhetővé, és a Mozilla szerdán jelentette be, hogy biztonsági rést talált a böngészőben, ezért inkább a Firefox 15 használatát javasolta. A Mozilla nem tud arról, hogy bárki kihasználta volna a hibát a felhasználók megtámadására, de a biztonság kedvéért levette a Windows, Mac és Linux rendszerekhez készített telepítőfájlokat.

Mivel az androidos Firefoxot nem vették le a Google Play szoftverboltból, azt lehetett hinni, hogy abban nem jelentkezett a hiba, de erre rácáfolt a kiadott hibajavítás, amely elsőként készült el.

Vagy arról van szó, hogy a Mozillának már az androidos Firefox frissítése a legfontosabb, vagy arról, hogy ezt lehetett a legegyszerűbben kijavítani. Az mindenesere tény, hogy a többi platform felhasználóinak hosszabb ideig kell várniuk a legfrissebb Firefoxra.

Rovatok