Index Vakbarát Hírportál

Vasárnap ugorhat Baumgartner

2012. október 11., csütörtök 10:21

Don Day, a Red Bull Stratos csapatának metereológusa bejelentette, hogy az időjárás miatt csütörtökön biztos nem fog ugrani a sztratoszférából Felix Baumgartner. Legközelebb október 14-én vasárnap délután kettőkor próbálkoznak.

Kedden hosszas próbálkozás után másodszor, majd harmadszor is elhalasztották az ugrást, amelyet az ufóiról elhíresült új-mexikói Roswell felett harminchat kilométeres magasságból hajt majd végre az osztrák bázisugró. Csapattagként részt vett az előkészültekben a korábbi magassági rekord beállítója, Joe Kittinger is. Ő 1960-ban ugrott 31,3 kilométerről.

Eredetileg hétfő volt az ugrás tervezett napja, de az időjárás miatt ezt keddre halasztották. Kedden hajnalban az ugrás hivatalos Twitter-oldala szerint kihozták az ugráshoz készített speciális kapszulát a hangárból. Aztán lett volna egy rövid lehetőség az ugrásra, de akkor a rádiókapcsolattal akadtak gondok. Ezután a csapat időjárási ballonja erős szelet mért, és ez nagyjából így maradt egész nap. Baumgartnerék még órákig vártak, majd a szél miatt lefújták a startot.

Rovatok