Index Vakbarát Hírportál

Gyártásra kész az új Microsoft Office

2012. október 12., péntek 10:18

A Microsoft végzett az Office 2013 kódolásával és tesztelésével, tehát az irodai programcsomag az úgynevezett gyártásra kész állapotba érkezett (ez a  Release To Manufacturing, RTM). Mától a Microsoft arra koncentrál, hogy a telepítőfájlok a kereskedelmi csatornákon át könnyen eljussanak az otthoni és üzleti felhasználókhoz.

A felhasználóknak persze még várniuk kell, az Office 2013 csak jövőre lesz elérhető. Azonban október 19-e után, aki az aktuális Office 2010 verziót veszi meg, később ingyen frissítheti a szoftverét. A Windows 8 október 26-i bemutatása után az ARM alapú gépeken futó Windows RT-n is megtalálható lesz az Office előzetes változata, amit a Microsoft később a végleges verzióra frissít.

Elsőként az informatikai szakértők és a mennyiségi licenccel rendelkező nagyvállalati ügyfelek tölthetik le a végleges telepítőfájlokat, már november közepén, és ezzel nagyjából egy időben a vállalatoknak szánt online megoldások is megújulnak: az Offcie 365 Enterprise következő frissítése novemberben élesedik.

Az Office 2013 próbaváltozatát bárki feltelepítheti a gépére (innen kell letölteni). Aki nem szívesen vállalkozik erre a feladatra, az inkább olvassa el a szoftverről írt tesztünket.

Rovatok