Index Vakbarát Hírportál

Az Apple megszabadulna a Samsungtól

2012. október 14., vasárnap 18:07

Az Apple megpróbál függetlenedni a Samsungtól, átvinné a csipgyártást a koreaiktól egy tajvani gyártóhoz, a Taiwan Semiconductor Manufacturing Companyhoz. Gus Richard, a Piper Jaffray elemzője arról beszélt a CNetnek, hogy az Apple már most is gyártat csipeket a TSMC-vel és a gyártás nagyobbik részét átvinné hozzájuk.

Egy másik forrás megerősítette ezt a feltételezést. Az Apple és a Samsung közötti viszony olyan szinten megromlott, hogy mindkét cég azt nézi, hogy teljesítsék a mostani kötelezettségeiket, utána lépjenek. Ázsiai újságok arról írnak, hogy az Apple a TSMC-vel gyártatná a négymagos csipeket.

Az Apple az egyik legnagyobb megrendelő a világon, egy ilyen lépés érintené a TSMC többi megrendelőjét is. Már most az történt, hogy az Apple megrendelések miatt háttérbe szorult a többi cég – állítja Gus Richard.

A váltás nem egy nap alatt történik meg, az Apple fokozatosan cseréli le a gyártóját. Első lépésként küldtek egy tervet a tajvani cégnek, hogy meg tudják-e csinálni, amit az Apple akar. Ez valószínűleg jövő év elején lesz, maga a gyártás csak jövő év végén kezdődhetne el. Egyik cég sem kommentálta a híreket.

Rovatok