Index Vakbarát Hírportál

Ipad Mini: ez a hardver ennyit ér

2012. október 15., hétfő 17:26

Az Apple a mai napig nem jelentette be hivatalosan a népszerű táblagépének kisebb, héthüvelykes verzióját, az Ipad Minit, de az ezzel kapcsolatos találgatásoknak, úgy tűnik, ez nem szab határt. Ezúttal nem kiszivárgott fotók vagy elemzői spekulációk láttak napvilágot, hanem a hivatalos specifikációk és a fogyasztói árak; ezek az egyik legnagyobb európai viszonteladótól, a Media Markttól származnak.

Ha a hírforrás információi megalapozottak, az Ipad Mini 16 különböző kiszerelésben lesz kapható; a belső memória mérete 8, 16, illetve 32 gigabájt is lehet, a további különbségek pedig a színekben (fekete és fehér), illetve a hálózati funkciókban (wifi, illetve 3G) keresendők. A német nyelvű dokumentumról készült fotón az árak euróban láthatók; a hírrel foglalkozó honlapok úgy vélik, ezek már tartalmazzák az átlagosan 19 százalékos áfát is. A csak wifivel felszerelt, 8 gigabájtos táblagépért 249 eurót, a 64 gigabájtos, bővített hálózati funkciókkal ellátott modellért pedig 649 eurót kell fizetnünk; ez utóbbi valószínűleg már 4G LTE kompatibilis lesz.

Az Ipad Minivel kapcsolatos pletykák már hónapok óta keringenek: ezekhez a kínai forrásokból származó kémfotók, a kijelző méretével foglalkozó hírek, illetve a bejelentés várható időpontjával kapcsolatos spekulációk biztosítják az alapot. Az biztosnak látszik, hogy az Apple-nek lenne keresnivalója ezen a piacon: a Kindle Fire és a Google Nexus 7 sikere azt bizonyítja, hogy van fizetőképes kereslet a héthüvelykes táblagépekre. A legutóbbi értesülések szerint az Apple október 23-án jelentheti be hivatalosan az Ipad Minit.

Rovatok